+380672706556+380634595257

БФ "Карітас Бердичів УГКЦ"

liamg%40vihcydrebsatirac.com

+380672706556+380634595257

БФ "Карітас Бердичів УГКЦ"

liamg%40vihcydrebsatirac.com

ЧИ МОЖЕ БУТИ СКАСОВАНА ДОВІДКА ВПО?

Довідка переселенця безстрокова, але може бути скасована якщо внутрішньо переміщена особа:• подала заяву про відмову від довідки;• вчинила злочин:    o дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади;    o посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;    o терористичний акт;    o втягнення у вчинення терористичного акту;     o публічні заклики до вчинення терористичного акту;     o створення терористичної групи чи терористичної організації;    o сприяння вчиненню терористичного акту;    o фінансування тероризму;     o здійснення геноциду, злочини проти людяності або військового злочину;• повернулася в покинуте місце постійного проживання;• виїхала на постійне місце проживання за кордон;• подала завідомо недостовірні відомості.
Увага! Якщо ВПО не повідомить про повернення в покинуте місце постійного проживання, дія довідки може бути скасована на підставі інформації про тривалу відсутність (більше ніж 60 днів) особи за фактичним місцем проживання (інформація може бути отримана з державних реєстрів, які реєструють перетин лінії зіткнення).